Суд дав вісім років в’язниці охоронцю одного з ватажків «ДНР»

Суд дав вісім років в’язниці охоронцю одного з ватажків «ДНР»

Укрінформ
У Сумській області до 8 років ув’язнення засуджено охоронця одного з ватажків «ДНР».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

«За публічного обвинувачення Сумської обласної прокуратури вироком суду жителя м. Одеса визнано винним в участі у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України). Його засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, крім житла», - ідеться в повідомленні.

Прокурор у суді довів, що засуджений у 2014 році добровільно поїхав у Донецьк та брав участь у злочинній діяльності «ДНР».

Він має військове звання лейтенант, нагороджений терористичною організацією медаллю «За боевые заслуги». Чоловік був призначений на посаду командира відділення спецпідрозділу. Серед іншого він особисто супроводжував військову техніку та був охоронцем одного з керівників незаконного формування.

Читайте також: Агент «ДНР», який готував диверсію у храмі на Запоріжжі, отримав сім років тюрми

У суді громадянин свою вину визнав частково, погодився, що він близько 2,5 років був військовослужбовцем «ДНР», однак не визнав, що брав участь у діяльності терористичної організації. Попри його позицію, вину доведено зібраними доказами. На вирок суду він чекав за ґратами.

У СБУ зазначили, що затримали зловмисника у 2017 році на спробі в’їзду в Україну з території Російської Федерації.

Як повідомляв Укрінформ, викритого контррозвідкою СБУ бойовика «ДНР», який у 2014 році ліквідовував поранених у бою українських військових, засуджено до 6 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-