Заборонена зброя та безпілотник: окупанти двічі порушили «тишу» у зоні ООС

Заборонена зброя та безпілотник: окупанти двічі порушили «тишу» у зоні ООС

Укрінформ
Із початку поточної доби, 8 січня, у районі проведення Операції об'єднаних сил зафіксували два випадки порушення режиму припинення вогню.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведенні пресцентру штабу ООС станом на 11 годину.

"Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими військовослужбовцями... З початку доби, станом на 11 годину з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано два порушення режиму припинення вогню, одне з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як розповіли у штабі, у бік Пісків збройні формування РФ відкривали вогонь із мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів.

Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає. Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна. За минулу добу підрозділами поліції зведених загонів перевірено 3 102 транспортні засоби, 3 402 особи, три особи - на причетність до збройних формувань Російської Федерації, а також виявлено 31 адміністративне правопорушення та розкрито 18 злочинів.

Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію прослідувало 565 осіб, а на підконтрольну Україні територію прибуло 569 осіб.

У порядку реалізації комплексу безпекових заходів в інтересах цивільного населення піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували майже 1,5 гектари території та передали на знищення 28 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомлялося, упродовж минулої доби, 7 січня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано три порушення режиму припинення вогню, одне з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-