Данілов запевняє, що кількість військ РФ біля кордону недостатня для вторгнення

Данілов запевняє, що кількість військ РФ біля кордону недостатня для вторгнення

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявляє, що російських військ біля кордону з Україною недостатньо для того, щоб розпочати повномасштабне вторгнення.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Настоящее время", повідомляє Укрінформ.

"Великого скупчення російських військ ми не спостерігаємо. Є певні переміщення військ, але для нас це не критично. Для повномасштабного вторгнення потрібно, щоб їх було як мінімум у три, чотири, п'ять разів - набагато більше, ніж є на сьогодні", - зазначив Данілов.

За його словами, Україна живе у стані загрози вже 7 років.

"Інша справа, що зараз питання піднялося на дуже високий рівень. Дуже багато країн взяли на себе зобов'язання у випадку, якщо Російська Федерація здійснить вторгнення, дати адекватну відповідь. Ми б дуже хотіли, щоб відповідь була заздалегідь, щоб не була вже за фактом, як це було у питанні Криму", - заявив секретар РНБО.

Водночас він зазначив, що у ЗСУ достатньо зброї, щоб зустріти ворога. "Інша справа, що якщо буде широкомасштабне вторгнення, якщо буде задіяно авіацію, якщо буде задіяно інші інструменти впливу, це для нас буде певним викликом. Але я впевнений, що ми захищатимемо свою країну, це наша земля, і ми звідси нікуди забиратися не плануємо. І заяви, що нас не існує, що ми якась недодержава та інші, які останнім часом чомусь все частіше робить Путін, – це питання не до нас, це питання до нього", - заявив Данілов.

За його словами, згідно з останніми опитуваннями, понад 50% громадян України готові захищати країну. З них 35% готові одразу взяти до рук зброю. І завдання держави – забезпечити, щоб ця зброя у них була.

"Я хочу, щоб ми розуміли: коли в нашій країні виникають загрози, всі об'єднуються, незважаючи на те, що ми різні щодо політичних мотивів, щодо інших мотивів. Але коли йтиметься про нашу державу, всі об'єднаються", - наголосив секретар РНБО.

Як повідомлялося, останнім часом Росія сконцентрувала близько 100 тис. військових на кордоні з Україною. Ці маневри викликають велике занепокоєння у західних країнах через побоювання нападу Москви. НАТО попередило Росію, що подібний крок матиме далекосяжні "стратегічні та економічні" наслідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-