Бойовики не пропустили патруль ОБСЄ біля Горлівки

Бойовики не пропустили патруль ОБСЄ біля Горлівки

Звіт
Укрінформ
Бойовики російських окупаційних військ не дозволили патрулю СММ ОБСЄ проїхати через лінію зіткнення біля Горлівки в напрямку території, підконтрольної уряду України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в оперативному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ №49/2021.

"Удень 26 грудня в Донецькій області збройні формування не пропустили спостерігачів до підконтрольних урядові районів. Патруль Місії прямував із непідконтрольних урядові районів Луганської області", - йдеться у звіті.

Інцидент стався об 11:23 на блокпості збройних формувань РФ на північно-західній околиці Горлівки. Один з озброєних бойовиків мотивував заборону "відсутністю попереднього сповіщення".

Проте, як зазначається, СММ попередньо сповістила про свій намір "і зробила це в рамках тимчасового заходу з міркувань ввічливості у зв’язку з COVID-19".

Спостерігачі констатують, що такі заборони та затримки "не лише обмежують свободу пересування СММ через лінію зіткнення, а й перешкоджають здійсненню матеріально-технічного забезпечення Місії, яке є вкрай необхідним для її ефективної роботи".

Як повідомляв Укрінформ, російські окупаційні війська з листопада перешкоджають патрулям СММ ОБСЄ перетинати лінію зіткнення на сході України.

28 листопада чинний голова ОБСЄ та генсек цієї організації закликали збройні формування РФ негайно зняти всі обмеження на пересування патрулів СММ.

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-