Окупанти не пускали через блокпост біля Оленівки патруль ОБСЄ і заступника голови місії

Окупанти не пускали через блокпост біля Оленівки патруль ОБСЄ і заступника голови місії

Укрінформ
Бойовики російських збройних формувань затримали біля Оленівки на понад 2 години патруль СММ ОБСЄ із заступником голови Місії Марком Етерінгтоном, попри те, що Місія із ввічливості навіть завчасно інформувала про перетин лінії зіткнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в опублікованому на сайті Організації з безпеки та співробітництва у Європі оперативному звіті СММ ОБСЄ № 39/2021.

"О 08:29 9 грудня на блокпості поблизу н. п. Оленівки (непідконтрольний урядові, 23 км на південний захід від Донецька) у Донецькій області член збройних формувань затримав проїзд патруля СММ із заступником голови Місії Марком Етерінгтоном на борту", - йдеться у звіті.

Патруль рухався через лінію зіткнення на південь у напрямку н. п. Новотроїцького (підконтрольний урядові, 36 км на південний захід від Донецька).

"Член збройних формувань пояснив це "відсутністю інформації про перетин патруля Місії". Про свій проїзд СММ попередньо повідомила і зробила це у рамках тимчасового заходу з міркувань ввічливості у зв'язку з COVID-19", - повідомили в СММ.

Як зазначається у звіті, зрештою о 10:20 команді СММ дозволили перетнути лінію зіткнення після 2 годин і 8 хвилин очікування.

"Через цю затримку довелося скоротити програму візиту СММ, що не дозволило відвідати контрольний пункт в'їзду-виїзду поблизу н. п. Гнутового (підконтрольний урядові, 90 км на південь від Донецька) та провести заплановану оцінку дороги", - повідомили у Місії.

Там зазначили, що такі заборони "не лише обмежують свободу пересування СММ через лінію зіткнення, але й перешкоджають здійсненню матеріально-технічного забезпечення Місії, яке є вкрай необхідним для її ефективної роботи".

У Рішенні Постійної ради ОБСЄ № 1117 зазначено, що СММ має бути надано безпечний і надійний доступ по всій Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-