Презентували відеопроєкт про жінок, які загинули у російсько-українській війні

Презентували відеопроєкт про жінок, які загинули у російсько-українській війні

Укрінформ
У Києві в Національному музеї історії України у Другій світовій війні відбувся показ проєкту «Жінки, які загинули за Україну».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання пам'яті - це не тільки пам'ять, яка необхідна для того, щоб ми існували як нація, як держава. Це і певне пропрацювання наших особистих травм, можливо тому фільм і вийшов таким щемким...Ми пишаємося тим, що другий сезон всі три фільми мають перегляди від 200 тисяч, це дуже хороші показники для українського сегмента відеопродакшену", - сказала під час презентації продюсер проєкту Катерина Приймак.

Вона зазначила, що у відеопроєкті учасниці Жіночого ветеранського руху розповідають про загиблих посестер і віддають їм шану, а також пробують розкрити позицію жінки, яка добровільно пішла на війну захищати свою країну.

У 2020 році вийшло п'ять відео, а у 2021 – три. Героїнями циклу стали Ярослава Никоненко, Наталія Хоружа, Яна Червона, Сабіна Галицька, Ірина Шевченко, Олеся Бакланова, Катерина Носкова та Клавдія Ситник.

Проєкт створено Жіночим ветеранським рухом за підтримки Українського інституту національної пам’яті.

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня в Україні відзначають День Збройних сил України. Саме цього дня у 1991 році Верховна Рада України ухвалила Закони “Про оборону України” та Про Збройні сили України”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-