Станиця під вогнем артилерії: окупанти здійснили 47 пострілів

Станиця під вогнем артилерії: окупанти здійснили 47 пострілів

Фото
Укрінформ
Спостережна група української сторони СЦКК задокументувала та передала до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повну інформацію про обстріл окупантами із артилерії Станиці Луганської, внаслідок якого зазнав поранення працівник Донецької залізниці.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба ООС з посиланням на інформацію української сторони СЦКК.

«29 листопада у період часу з 15.10 до 16.20 збройні формування РФ здійснили обстріл Станиці Луганської із застосуванням ствольної артилерії калібру 122 мм. Спостережною групою української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін була проведена верифікація наслідків зазначеного обстрілу, в ході якого були встановлені та задокументовані факти обстрілу», - поінформували в пресслужбі.

За даними військових, вогонь окупантів вівся з напрямку Лобачеве. Збройні формування РФ здійснили 47 пострілів. Відстань від зони влучань до фактичної лінії зіткнення сторін становить 1740 метрів, що свідчить про навмисний характер обстрілу збройними формуваннями РФ саме населеного пункту.

Окупанти продовжують тероризувати мирне населення / Фото: Операція об'єднаних сил

Внаслідок обстрілу був поранений монтер колії Донецької залізниці, 1965 року народження. У нього діагностовано відкриту черепно-мозкову травму, струс мозку та осколкове поранення голови.

Крім того, внаслідок обстрілу було пошкоджено приватний будинок та прилеглу територію за адресою: вул. Деповська, 14б, а також ділянку дороги та прилеглу територію за адресою: вул. Деповська, 1.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом артобстрілу Станиці Луганської, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Прокурори управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури розпочали кримінальне провадження за фактом обстрілу околиць мирного селища Станиця Луганська Щастинського району", - ідеться в повідомленні.

Протиправні дії незаконних збройних формувань окупаційної адміністрації Російської Федерації в Луганській області кваліфіковані як порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби, 29 листопада, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 8 порушень режиму припинення вогню. В бік Станиці Луганської ворог вів вогонь з артилерії калібру 122 мм. Під обстріл потрапили околиці населеного пункту. Одна цивільна особа дістала поранення. В напрямку населеного пункту Старий Айдар російські найманці застосовували міномети калібру 120 мм.

Поблизу Новолуганського противник двічі відкривав вогонь, використовуючи ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю. Внаслідок ворожих дій двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-