Британія спроєктує нові ракетні катери для України

Британія спроєктує нові ракетні катери для України

Укрінформ
Британська промисловість спроєктує нові ракетні катери спеціально для України в рамках підписаного між двома країнами меморандуму, що передбачає переоснащення Військово-Морських Сил ЗСУ.

Про це в інтерв’ю газеті «День» розповів аташе з питань оборони посольства Великої Британії Тім Вудз, повідомляє Укрінформ з посиланням на Арміяінформ.

«Ці ракетні катери проєктують спеціально для України, тому вони будуть оригінальними і матимуть довжину орієнтовно від 50 до 65 метрів, що забезпечуватиме швидкість у 40 вузлів. І на них планують встановити артилерійські системи та ракети. Це залежить, зокрема, від того, які ракети потрібно. А це можуть бути ракети малої або великої дальності. Саме це питання наразі розглядають британські компанії», — повідомив Вудз.

За його словами, планується, що перші чотири катери будуть збудовані у Великій Британії, водночас українські суднобудівники спостерігатимуть за роботою, вчитимуться і тренуватимуться.

Читайте також: У США пройшли випробування корабля типу Island «Суми»

«А друга частина — чотири ракетні катери — будуватимуться в Україні. І це буде чудово для українського кораблебудування і також для ВМС, бо ви отримаєте ці спроможності тут, в Україні. Інша опція, яку ми вивчаємо, яка ще не сформалізована, це — спільне проєктування бойових кораблів британської промисловості з українським проєктним бюро у Миколаєві», — зазначив аташе з питань оборони.

Він додав, що в Британії розраховують розпочати будівництво першого катера на початку наступного року.

Фото заставочне з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-