У Клімкіна поскаржилися ОБСЄ на блокування окупантами роботи КПВВ

У Клімкіна поскаржилися ОБСЄ на блокування окупантами роботи КПВВ "Золоте"

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України поінформувало СММ ОБСЄ про блокування Росією повноцінної роботи КПВВ "Золоте" і реконструкції зруйнованого бойовиками моста у Станиці Луганській.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі МЗС у відповідь на запит агентства.

"МЗС України відповідно поінформувало СММ ОБСЄ. Очікується, що ці питання також порушуватимуться у ході засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську 27 березня", - зазначили в зовнішньополітичному відомстві.

Стосовно реакції СММ ОБСЄ на ноту з наведенням численних фактів порушення російськими окупаційними військами на Донбасі режиму тиші, у прес-службі повідомили, що надана МЗС України інформація "знайшла своє часткове відображення у щоденних звітах Місії".

Читайте також: Україна в Мінську вимагатиме від Росії режиму "тиші"

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник Голови Верховної Ради, уповноважений Президента з питань мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко заявила, що на засіданні ТКГ у Мінську 27 березня Україна вимагатиме публічної позиції представників РФ і ОБСЄ щодо КПВВ "Золоте".

9 березня Міністерство закордонних справ направило Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні ноту, де було зафіксовано всі випадки порушення режиму припинення вогню, про який було домовлено Тристоронньою контактною групою на період з 29 грудня 2018 року до 7 березня 2019 року, з проханням дати їм належну оцінку і довести цю інформацію до держав-учасниць Нормандського формату та країн-членів ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-