Волкер сказав, які цілі РФ переслідує від конфлікту в Україні

Волкер сказав, які цілі РФ переслідує від конфлікту в Україні

Укрінформ
Росія не має наміру окупувати всю територію України, переслідує політичні цілі - дестабілізувати, впливати на політику Києва, спробувати «вбити клин між Україною і Заходом».

Про це в інтерв’ю DW розповів спецпредставник США з питань України Курт Волкер.

Він відзначив, що Мінські угоди, покликані розв’язати конфлікт на Донбасі, є дуже важливими. На його думку, угоди є інструментом, яким Росія «підтверджує свою прихильність до відновлення суверенітету і територіальної цілісності України».

Читайте також: Тиша в АТО дала Волкеру додаткові аргументи, що мир на Донбасі можливий

У той же час Волкер стверджує, що в Україні вважають Мінські угоди такими, що провалилися, оскільки вони не призвели до завершення конфлікту.

«Росія сподівалася привести до влади більш дружній уряд в Києві, щоб утримати Україну в сфері свого впливу. Я вважаю, що все завершилося трагедією, оскільки дуже багато людей постраждали внаслідок цього конфлікту. Більше десяти тисяч людей загинули і понад мільйон людей стали вимушеними переселенцями, проте Росія своїх цілей в Україні не досягла», - наголосив Волкер.

Читайте також: Росія моніторитиме американську зброю в Україні - генерал США

Говорячи про ситуацію на Донбасі, Волкер наголосив, що, "безумовно, це не громадянська війна". За його словами, російськомовні люди живуть у різних регіонах України, і між ними не виникає конфліктів і немає дискримінації. Натомість конфлікт зачепив лише один регіон.

"Чому? Тому що він почався з гібридної війни, з дрібномасштабного вторгнення Росії в Україну", - зазначив спецпредставник США.

Як раніше повідомляло агентство, Волкер розказав генсеку НАТО про дії США для врегулювання на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-