Ангелу Меркель назвали

Ангелу Меркель назвали "зразком для саудівських жінок"

Укрінформ
Напередодні візиту Меркель до Саудівської Аравії заступник міністра економіки розповів, як змінюватиметься роль жінок у саудівському суспільстві і чому потрібно рівнятися на канцлера Німеччини.

Про це заступник міністра економіки Саудівської Аравії Мухаммед аль-Тувайрі розповів в інтерв'ю журналу Der Spiegel.

На його думку, вона своєю кар'єрою і своїми цінностями надихає всіх жінок, які займають керівні посади, і дівчат, які хочуть добитися такого становища в майбутньому.

Високопоставлений чиновник також розповів про плани уряду змінити роль жінок у саудівському суспільстві. Він пояснив, що без жіночої робочої сили країна більше не може впоратись. "Часи, коли половина саудівських громадян - жінок - була виключена з ринку праці, остаточно минули. Ніхто більше не може собі цього дозволити", - вважає аль-Тувайрі.

Ангела Меркель 30 квітня прибула в Джидду для переговорів з саудівською владою. Передбачається, що делегації будуть обговорювати боротьбу з тероризмом, розвиток економічних зв'язків і проблему прав людини в широкому сенсі і жінок зокрема.

Представники німецьких оборонних концернів до складу делегації Меркель не входять, оскільки експорт озброєнь в Саудівську Аравію викликає незмінні суперечки в Німеччині. Противники цих угод вказують на участь Ер-Ріяда в збройному конфлікті в Ємені, який Берлін намагається вирішити дипломатичним шляхом, і на порушення прав людини.

Зі свого боку аль-Тувайрі заявив, що Саудівська Аравія розглядає Німеччину насамперед як одного з семи найважливіших економічних партнерів, тому не збирається ускладнювати відносини через військові угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-