Науковці виявили в Канаді залишки стародавнього океану

Науковці виявили в Канаді залишки стародавнього океану

Укрінформ
У канадській провінції Онтаріо вчені виявили озера, чий склад нагадує стародавній океан, що існував понад двох мільярдів років тому.

Як повідомляє Nature.com, стародавні океани на Землі були багаті залізом, з низьким вмістом сірки. Вивчаючи склад води, вчені відзначили, що незважаючи на те, що води постійно перемішуються, бактерії і хімічні елементи залишаються практично постійними. Причому таке явище спостерігається на глибині.

У деяких озерах вчені виявили у безкисневій товщі води особливі бактерії Methylococcaceae, які отримують «підживлення» від вуглецю і метану. Вони зазначають, що такий склад може бути спільною рисою аналогічних систем стародавнього Архейського океану, який існував близько 4 млрд років тому. Крім того, вчені виявили залізо у воді, що призводило до окислювальних процесів.

Біологи заявили, що такі озера, як в Канаді, можуть бути в Індонезії та Східній Африці. Вони стверджують, що виявлені озера – дуже важлива знахідка, оскільки вона розповість про зародження життя і процеси еволюції на Землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-