Сенат Канади ухвалив

Сенат Канади ухвалив "акт Магнітського"

Укрінформ
Верхня палата парламенту Канади у третьому і остаточному читанні більшістю голосів ухвалила так званий "акт Магнітського", який дозволить уряду накладати санкції на порушників прав людини по всьому світу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Якщо закон набуде чинності, уряд Канади отримає змогу заморожувати рахунки та власність чиновників-іноземців, яких обгрунтовано підозрюють у порушенні прав людини, а також забороняти їм в’їзд до Канади.

Хоча закон пропонує дозволити використання санкцій проти порушників по всьому світу, незалежно від їх національності, мотивований він був насамперед подіями у Росії.

Аби закон набрав чинності, його має підтримати нижня палату парламенту Канади.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Комітет із закордонних справ і міжнародного розвитку нижньої палати парламенту Канади представив звіт, у якому закликав депутатів ухвалити "акт Магнітського".

Як відомо, російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії 16 листопада 2009 року, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше подібний закон ухвалив Європарламент, Естонія та Великої Британія.

У свою чергу, колишній міністр закордонних справ Канади Стефан Діон неодноразово заявляв, що чинного законодавства Канади достатньо для накладення заборони на в’їзд до країни небажаним особам, тож потреби у нових законах немає. Все ж відповідні законопроекти були подані до обох палат канадського парламенту ще минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-