Трамп хоче залишити директора ФБР, якому закидали головну роль у поразці Клінтон

Трамп хоче залишити директора ФБР, якому закидали головну роль у поразці Клінтон

Укрінформ
Директор ФБР Джеймс Комі, по відношенню до якого демократи неодноразово заявляли, що його дії допомогли Дональду Трампу виграти вибори, отримав від нового президента пропозицію залишитися на посаді. 

Про це він розповів особисто керівництву Бюро, пише у вівторок The New York Times.

"Директор ФБР Джеймс Комі сказав своїм керівним агентам по всій країні, що президент Трамп запропонував йому залишитися на посаді керівника провідного правоохоронного агентства федерального уряду", - пише видання із посиланням на поінформовані джерела.

Рішення Трампа зберегти Комі на посаді дасть змогу уникнути ще одного протистояння президента з власними спецслужбами. Це також дозволить тримати Комі в центрі розслідування ФБР щодо оточення Трампа та їхніх зв'язків з російським урядом, підкреслює газета.

Під час виборчої кампанії Трамп піддав різкій критиці ФБР і Міністерство юстиції через те, що вони не висунули кримінальних звинувачень проти Гілларі Клінтон щодо використання нею персонального сервера електронної пошти на посаді держсекретаря. Після того, як Трамп був обраний в листопаді, він заявив, що не наважиться просити Комі піти у відставку.

Як повідомляв Укрінформ, за одинадцять днів до виборів Комі здійснив ефект "інформаційного вибуху" своїм листом до Конгресу про те, що слідчі виявили нові файли, які можуть мати відношення до справи листів Клінтон. За кілька місяців до цього він заявив, що "справа Клінтон" не містить ознак злочину, що передбачає судове переслідування, рекомендувавши не порушувати справу проти колишнього держсекретаря. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-