Дизельний скандал: суд схвалив мирову угоду Volkswagen з владою США

Дизельний скандал: суд схвалив мирову угоду Volkswagen з владою США

Укрінформ
Федеральний окружний суд Північного округу штату Каліфорнія дав свою згоду на укладення угоди між німецьким концерном Volkswagen (VW) й американською владою та автовласниками в межах урегулювання "дизельного скандалу".

Таке рішення ухвалено 23 січня, повідомляє DW.

У рішення судді Чарльза Бреєра зазначається, що домовленість сторін "справедлива, розумна й адекватна".

Угода передбачає виплату 652 авдодилерам VW в США компенсації обсягом 1,2 мільярда доларів - в середньому по 1,85 мільйона доларів кожному. З урахуванням додаткових платежів та послуг загальна сума, яку німецькому концерну доведеться виплатити потерпілій стороні, зросте до 1,6 мільярда доларів.

Як відомо, внаслідок ініційованих владою США розслідувань у вересні 2015 року VW визнав, що в усьому світі було продано 11 мільйонів автомобілів з програмним забезпеченням, яке дозволяло маніпулювати тестами на відповідність дизельних двигунів екологічним стандартам. Забруднення від вихлопних газів дизелів VW в 40 разів перевищувало допустимі норми.

Скандал спричинив масове відкликання реалізованих автомобілів концерну з ринку.

У червні 2016 року VW погодився заплатити США близько 15 мільярдів доларів в рамках відшкодування збитків, а 10 січня 2017 року узгодив з американською владою нові виплати обсягом близько 4,3 мільярда доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-