Сенат США затвердив Майка Помпео на посаді директора ЦРУ

Сенат США затвердив Майка Помпео на посаді директора ЦРУ

Оновлено
Укрінформ
Конгресмен-консерватор від Республіканської партії Майк Помпео, запропонований Дональдом Трампом у якості кандидата на посаду директора ЦРУ, отримав затвердження Сенату Сполучених Штатів.

Голосування відбулося в понеділок ввечері, передає власний кореспондент Укрінформу.

Майк Помпео відомий своєю консервативною позицією, на посаді конгресмена від штату Канзас, був членом Комітету Палати представників США з питань розвідки.

Крім керування глобальною мережею американської розвідки, Майку Помпео належить домогтися примирення між Центральним розвідувальним управлінням і президентом США Дональдом Трампом. Останнім часом їх взаємини погіршились через висновки розвідувального агентства про те, що Трамп отримав перемогу на виборах завдяки втручанню росіян.

Як повідомляв Укрінформ, Помпео під час слухань розкритикував дії Росії в Сирії, заявлену нею боротьбу проти ІДІЛ, "де вона майже нічого не робить", а також заявив про очевидність втручання Москви в президентські вибори в США. Крім того, він зазначив, що РФ "становить загрозу у Європі і агресивно самостверджується в Україні".

Водночас Помпео виступав категорично проти ядерної угоди з Іраном, яку після тривалих переговорів досягла адміністрація Барака Обами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-