Президент Мексики пообіцяв відстоювати права мігрантів у діалозі з США

Президент Мексики пообіцяв відстоювати права мігрантів у діалозі з США

Укрінформ
Мексиканський лідер Енріке Пенья Ньєто пообіцяв боротися за національні інтереси країни та відстоювати права мігрантів під час діалогу з новою президентською адміністрацією США.

Про це пише Бі-Бі-Сі.

"Рішення - в діалозі і переговорах, а не в конфронтації або підпорядкуванні", - заявив Ньєто.

Він також повідомив, що Мексика має намір підтримати збереження Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (НАФТА) між США, Мексикою і Канадою.

"Очевидно, що у США з'явилося нове бачення зовнішньої політики. Мексика повинна бути націлена на захист своїх національних інтересів", - зазначив Ньєто.

Мексиканський президент також прокоментував погрози Трампа побудувати нову стіну на кордоні Сполучених Штатів і Мексики, щоб захистити країну від нелегальних мігрантів, серед яких є наркодилери. Він стверджував, що будівництво не повинно проводитися за рахунок Мексики, але обіцяв пізніше відшкодувати ці витрати.

Однак, за словами Ньєто, Мексика "не вірить у стіни, але вірить в мости".

"Мексика знаходиться у вигідній позиції між Атлантичним і Тихим океанами. Це природний міст для торгівлі з іншими регіонами", - підкреслив глава держави.

Нагадаємо: минулої суботи представник Білого дому Шон Спайсер повідомив, що Дональд Трамп домовився про зустріч з Енріке Пенья Ньєто, яка повинна відбутися 31 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-