Трамп зупинив найм бюджетників - профспілки обурені

Трамп зупинив найм бюджетників - профспілки обурені

Відео
Укрінформ
Президент США Дональд Трамп у понеділок заморозив найм на роботу працівників широкого кола федеральних бюджетних установ, що одразу викликало вкрай негативну реакцію профспілок.

Про це пише в понеділок впливова газета The Washington Post.

"Президент Трамп видав у понеділок указ замороження процесу прийому на роботу у федеральні установи. Обмежувальні заходи виключають, у тому числі, співробітників служб національної безпеки", - зауважується в пубілкації.

Заходи зі скорочення найму були включені до президентської кампанії Трампа "Контракт з американським виборцем." Це було одним із шести заходів, спрямованих на те, "щоб очистити від корупції та окремих інтересів змови у Вашингтоні", а також частиною його "100-денного плану дій зробити Америку великою знову".

План виключає, в тому числі, військову сферу, галузі громадської безпеки та громадського здоров'я. Повідомлення про цей указ негайно викликало критику з боку найбільшого федерального союзу працівників.

"Дії президента Трампа зашкодять державним програмам і послугам, які приносять користь всім, а також, фактично, збільшать витрати платників податків, змушуючи агентства наймати більш дорогих підрядників, щоб виконувати роботу, яку вже роблять цивільні державні службовці", - заявив з цього приводу президент Американської федерації державних службовців Девід Кокс-старший.

Він підкреслив, що зупинення процесу найму означатиме "довгі черги в установах соціального забезпечення, менше перевірок безпеки на робочому місці, менше контролю за забруднювачами навколишнього середовища, а також більш високий ризик для продовольчого постачання країни та очистки водних систем".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-