У ФРН хочуть усунути Росію від двох наступних Олімпіад

У ФРН хочуть усунути Росію від двох наступних Олімпіад

Укрінформ
Російську олімпійську збірну необхідно усунути від участі в Іграх 2018 і 2020 років, якщо підтвердяться підозри щодо наявності державної системи допінгу в країні.

З цією заявою виступив глава Німецького олімпійського спортивного союзу (DOSB) Альфонс Херман. "Необхідно, щоб пролунав чіткий сигнал: це неприйнятно", - заявив він в інтерв'ю щотижневому виданню Welt am Sonntag.

"Якщо буде доведено, що Росія підтримувала систему допінгу на державному рівні, і Російський національний комітет тим самим явно порушував Олімпійську хартію, то відсторонення всієї Національної російської олімпійської збірної як мінімум від Ігор в Пхенчхані і Токіо має стати темою для серйозного обговорення в Міжнародному Олімпійському комітеті", - упевнений Альфонс Херман. За його словами, якщо яка-небудь країна з таким очевидним зневагою ставиться до засадничих принципів Олімпійської хартії, її необхідно покарати найсуворішим чином.

Рішення допустити 280 російських атлетів до Олімпійських ігор 2016 року, незважаючи на вже наявні підозри про існування державної системи допінгу в Росії, Херман назвав помилкою. "За даних обставин російську збірну в жодному разі не можна було допустити до Ігор", - заявив глава DOSB, додавши, що це рішення завдало шкоди іміджу МОК під керівництвом Томаса Баха.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-