Сенатори ініціюють законопроект, що заборонить Трампу знімати санкції з РФ

Сенатори ініціюють законопроект, що заборонить Трампу знімати санкції з РФ

Укрінформ
Двопартійна група американських сенаторів має намір ініціювати законодавство щодо накладення обмежень на дії президента Трампа щодо скасування санкцій проти Росії, запроваджених попередньою адміністрацією, без попереднього схвалення Конгресу.

З відповідними заявами виступили в неділю сенатор від демократів Чак Шумер і республіканець Джон Маккейн, повідомляє Укрінформ.

"Для нас анулювання санкцій означатиме сигнал Росії йти далі, втручатися в наші вибори та робити погані речі, це буде сигналом для Китаю, сигналом для Ірану. Це було б жахливим. Тож цей закон, я сподіваюся, отримає підтримку обох партій",- заявив Шумер в передачі "Цей тиждень" на каналі ABC.

Сенатор Маккейн наголосив у телеефірі, що "потрібно запровадити більше санкцій проти Росії", і в жодному разі "неможна послаблювати їх". У цьому зв'язку він заявив: "Якщо ми не будемо зберігати ці санкції та навіть посилювати їх, це стимулюватиме Володимира Путіна, який є військовим злочинцем".

Водночас, як пише центральне американське видання Politico, поки не зрозуміло, чи стане лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл підтримувати двопартійний законопроект в перші ж дні роботи нової республіканської адміністрації в Білому домі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-