У Франції

У Франції "ліві" проводять праймеріз. Вальс – серед фаворитів

Укрінформ
У Франції в неділю, 22 січня, проходять організовані соціалістами праймеріз кандидатів у президенти серед лівих. Серед кандидатів - одна жінка та шестеро чоловіків.

Про це повідомляє DW.

У попередніх виборах можуть узяти участь усі громадяни, які мають право голосу. Близько 7,5 тисячі виборчих дільниць завершать свою роботу у неділю о 19 годині за місцевим часом. До наступного туру пройдуть два кандидати, які наберуть найбільшу кількість голосів.

За даними останніх опитувань, одним із фаворитів вважається екс-прем'єр-міністр, представник Соціалістичної партії Мануель Вальс. Він представляє праве крило політсили, що виступає за економічно продуману політику та реформи.

Загалом Соціалістичну партію представляють чотири кандидати. Серед них, зокрема, і колишні міністри економіки й освіти Арно Монтебур та Бенуа Амон. Обидва належать до лівого крила партії.

Утім, за даними останніх опитувань, у кандидата від соціалістів вкрай мало шансів потрапити до другого туру виборів президента, призначеного на травень цього року. Як засвідчують результати досліджень, у нього зможуть пройти консерватор Франсуа Фійон та голова ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-