У Болгарії сьогодні - інавгурація новообраного президента

У Болгарії сьогодні - інавгурація новообраного президента

Укрінформ
Церемонія офіційного вступу на посаду обраного президента Болгарії Румена Радева відбудеться в неділю, 22 січня, в Софії.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, церемонія пройде на площі імені Святого Олександра Невського в центрі столиці при посилених заходах безпеки.

Перед інавгурацією чинний президент Болгарії Росен Плевнелієв та обраний глава держави Румен Радев обійдуть стрій Почесної варти перед пам'ятником Невідомому солдатові, після чого виступлять з промовами.

Згідно з протоколом, під час виконання гімну Болгарії 21-м артилерійським салютом буде відзначено зміну Верховного головнокомандувача Збройними силами Болгарії.

Новий президент Болгарії та його попередник покладуть вінки до пам'ятника Невідомому солдатові та віддадуть шану загиблим в боротьбі за свободу та незалежність Болгарії.

У храмі імені Святого Олександра Невського буде відслужено урочисту літургію.

Як повідомив Румен Радев, перший зарубіжний візит він здійснить 30-31 січня в Брюссель, де у нього заплановані зустрічі з главою Європейської ради Дональдом Туском, главою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером і Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-