Через посилення популізму в Європі Папа Франциск нагадав про Гітлера

Через посилення популізму в Європі Папа Франциск нагадав про Гітлера

Укрінформ
Папа Римський Франциск бачить паралелі між теперішнім зміцненням позицій популістських рухів у Європі та історичними подіями на початку 1930-х років.

Про це глава Римсько-католицької церкви заявив в інтерв'ю іспанській газеті El Pais.

"Гітлер не захоплював владу, він був обраний народом і завдав своєму народові величезної шкоди. У часи кризи нам відмовляє здатність тверезо мислити", - попередив Франциск.

1933 рік в Німеччині був "типовим", вважає Папа Римський. Країна перебувала у кризі і шукала свою ідентичність. "І тоді прийшов цей харизматичний лідер і пообіцяв дати німцям ідентичність. Але він дав їм спотворену ідентичність, і ми знаємо, що сталося потім", - сказав Франциск.

За його словами, люди "за допомогою мурів і колючого дроту намагаються захиститися від тих, хто, як їм здається, загрожує "відібрати їх ідентичність". Це не означає, що національні кордони не треба контролювати - країни, яким загрожує тероризм, мають підстави навіть для більш суворого контролю, додав він, але "жодна країна не уповноважена відбирати у своїх громадян право на діалог з сусідами".

Глава Римсько-католицької церкви закликав Європу більше робити для інтеграції біженців. В іншому разі європейському співтовариству може загрожувати формування нових гетто, подібних комуні Моленбек в Брюсселі, населеної переважно вихідцями з африканських країн, підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-