У Вашингтоні розпочалася акція протесту - Марш жінок

У Вашингтоні розпочалася акція протесту - Марш жінок

Укрінформ
Одна з найбільш масштабних акцій протесту в перший повноцінний день президентства Дональда Трампа – "Марш жінок у Вашингтоні", розпочалася в американській столиці о зранку суботи, 21 січня.

Учасники руху, у тому числі американські селебріті й відомі активісти, планують пройти близько 3,5 км від Капітолію до Білого дому, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Офіційно поки не встановлене точне число активістів, однак на сторінці Facebook "Маршу жінок у Вашингтоні" станом на ранок суботи висловили інтерес 250 тис. учасників, зголосилися піти 229 тис. і 620 тис. отримали запрошення

Карта маршу:

"Риторика останнього виборчого циклу ображає, демонізує та погрожує багатьом із нас - жінкам, іммігрантам усіх статусів й тим, хто є представниками різних релігійних конфесій, особливо мусульманських, людей, які ідентифікують себе як ЛГБТ-спільнота, корінних народів, з кольоровою шкірою, людей з обмеженими можливостями, економічно зубожілих і жертв сексуального насильства. Перед нами постає питання про те, що робити далі в умовах національного та міжнародного занепокоєння й страху", - зазначили організатори події.

Вони підкреслили, що Марш жінок у Вашингтоні "надішле сміливий меседж для нової адміністрації у її перший день в офісі, а також усьому світу, що права жінок є правами людини". Крім того, зазначається, що акція спрямована на захист найбільш соціально маргіналізованих прошарків суспільства.

Тим часом, "Марш жінок" у суботу перетворився у глобальне явище. Акції протесту на підтримку руху в Вашингтоні в цей день відбуваються по всій Америці, а також у Канаді, Британії, Ірландії, Данії, Нідерландах, Таїланді – за різними оцінками до понад півсотні міст по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-