У Берліні мітингували фермери і захисники тварин

У Берліні мітингували фермери і захисники тварин

Фото
Укрінформ
Центр Берліна в суботу вкотре став місцем масових акцій фермерів та громадян, які протестують проти обмежень прав аграріїв і споживачів, негуманного ставлення до тварин.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Ми приходили сюди в останні роки і будемо приходити надалі, щоб відстоювати свої права", - заявив під схвальні вигуки представник протестувальників.

Активіст намагається втовкмачити чиновнику з Міністерства, що в країні багато молодих людей, які хочуть і готові продовжувати справу своїх сімей, займатися фермерством, що треба дати їм таку можливість. "Треба зробити так, щоб фермерство продовжувало розвиватися з урахуванням екологічних вимог", - продовжив промовець. Катастрофічною він назвав ситуацію із закриттям в останні роки майже 400 молочних господарств.

Представник маршу передав співробітнику міністерства черговий список вимог, куди, за його словами, внесені нові пункти. І вручив гумові чоботи для роботи на фермі. (Торік подарунком стали вила).

Представник міністерства прийняв подарунок і пообіцяв, що керівництво відомства уважно вивчить нові вимоги. Чиновник також запевнив, що міністр розуміє всі тривоги фермерів і постійно відстоює права німецьких аграріїв у Брюсселі. "Ми й надалі будемо співпрацювати", - пообіцяв чиновник. Потім присутні продовжили ходу.

У тракторному марші під девізом "Ми ситі по горло!" взяли участь, за оцінками організаторів, 130 машин. Деякі з них витратили не один день, щоб дістатися з федеральних земель (що зрозуміло, враховуючи середню швидкість трактора 40 км/год). Звертає на себе увагу велика кількість молодих жінок за кермом сільгоспмашин. Деякі приїхали цілими родинами, з дітьми. Сімейні ферми є основою німецького сільського господарства і хочуть такою залишатися.

До фермерів на Потсдамер платц приєдналися близько 10 тисяч демонстрантів. Колона під бій барабанів і звуки поп-музики рушила до Бранденбурзьких воріт. На плакатах протестувальників заклики не укладати угоди про вільну торгівлю між ЄС і Канадою та ЄС і США (останнє, втім, очевидно вже не так актуально, угоду не підтримує новий президент Трамп); надавати більшу підтримку виробництву екологічної продукції; гуманніше ставитися до тварин. Багато учасників акції одягнені в костюми тварин.

Водночас на площі перед Центральним вокзалом зібралися близько 700 осіб і 50 тракторів з антидемонстрацією під девізом "Ми робимо вас ситими! ".

Це вже сьома подібна акція, приурочена до проведення знаменитої аграрної виставки "Зелений тиждень".

Фото: Ольга Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-