Спецслужби США перевіряють зв'язок радників Трампа з Росією - NYT

Спецслужби США перевіряють зв'язок радників Трампа з Росією - NYT

Укрінформ
Американські правоохоронні органи і спецслужби США вивчають перехоплені переговори і фінансові операції в рамках розслідування зв'язків соратників обраного президента США Дональда Трампа з Росією.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на власні джерела. 

Зокрема, розслідування ведеться відносно колишнього глави передвиборного штабу Трампа Пола Манафорта, який, за словами одного з джерел, працював з Україною і Росією. Деякі з його контактів перебували під наглядом Агентства національної безпеки через підозри у зв'язках з ФСБ.

Також вивчаються двоє інших соратників Трампа - бізнесмен і колишній радник із зовнішньої політики Картер Пейдж і співробітник апарату Республіканської партії Роджер Стоун.

При цьому невідомо, хто з російських чиновників фігурує в розслідуванні і які саме переговори привернули увагу спецслужб.

У свою чергу Манафорт назвав припущення про свої зв'язки з російською владою "брудними трюками Демократичної партії і повної фальшивкою".

Він покинув пост глави виборчого штабу Трампа в серпні 2016 року. Його звинувачували у зв'язках з українським керівництвом у часи правління президента Віктора Януковича. За даними ЗМІ, він нібито отримав від партії Януковича $12,7 млн.

Розслідування контррозвідки, яке триває, означає, що Трамп складе присягу в п'ятницю в той час, як його підлеглі перебувають під слідством, і після того, як спецслужби дійшли висновку про те, що уряд Росії допомагав йому отримати перемогу на виборах. 

Трамп складе присягу і вступить на посаду президента сьогодні, 20 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-