США видали ще 4 в’язнів Гуантанамо. У в’язниці лишаються ще 41

США видали ще 4 в’язнів Гуантанамо. У в’язниці лишаються ще 41

Укрінформ
Сполучені Штати Америки передали Об'єднаним Арабським Еміратам (ОАЕ) і Саудівській Аравії чотирьох в'язнів американської в'язниці Гуантанамо на Кубі.

Про це повідомляє DW.

"Так, міністерство оборони США оголосило у четвер, 19 січня, про передачу уряду ОАЕ трьох в'язнів: Равіля Мінгазова, Хаджі Валі Мухаммеда і Йассіма Касіма з в'язниці Гуантанамо. Ще один в'язень, Джабран Аль-Кахтані, був переданий владі Саудівської Аравії", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, на момент завершення президентських повноважень Барака Обами у в'язниці залишається 41 ув'язнений. Під час виборчої кампанії 2008 року Обама обіцяв закрити в'язницю до кінця свого президентства. На момент його вступу на посаду 2008 року у Гуантанамо перебувало 242 в'язні.

"Історія різко засудить цю сторону нашої боротьби проти тероризму, а також тих із нас, хто не зміг підвести це до відповідального завершення. Я знову закликаю Конгрес закрити в'язницю", - йдеться у листі Обами до Конгресу США.

Обраний президент Трамп під час передвиборчої кампанії заявляв, що не лише хоче зберегти в'язницю Гуантанамо, а й "наповнити її поганими хлопцями".

В'язниця на американській військово-морській базі у Гуантанамо (Куба) була відкрита за президентства Джорджа Буша-молодшого після терактів 11 вересня 2001 року, щоб утримувати у ній підозрюваних терористів. Міжнародні правозахисні організації неодноразово обвинувачували США у застосуванні тортур до в'язнів Гуантанамо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-