Косово просить у США та ЄС захисту від Сербії

Косово просить у США та ЄС захисту від Сербії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Косово Енвер Ходжай звернувся з листом про допомогу до Європейського Союзу, США та інших країн щодо "численних провокацій та агресивних дій" з боку Сербії.

Про це повідомляє The Guardian.

"Республіка Косово просить Європейський Союз ... настійно закликати Сербію як і раніше залишатися прихильною до розвитку добросусідських відносин та регіонального співробітництва та не втручатися у внутрішні справи інших країн і не чинити провокаційні дії, спрямовані на дестабілізацію ситуації в регіоні", - написав міністр у листі.

Ходжай закликав ЄС допомогти в нормалізації відносин із Сербією.

Не повідомляється, яким ще країнам був направлений лист, окрім країн ЄС та США.

Міністр написав, що інцидент із поїздом був "останньою подією в ланцюзі агресивних і провокаційних дій, які Сербія робить проти суверенітету і територіальної цілісності Республіки Косово".

Як повідомляв Укрінформ, 14 січня Сербія вирішила зупинити промо-поїзд, що їхав з Белграда до міста Митровиці (північ Косова) через повідомлення про замінування залізничного полотна у Косові.

Поїзд, який Сербія купила в Росії, був пофарбований у кольори сербського прапора із зображеннями церков, монастирів і середньовічних міст, а також написом 21-ю мовою – "Косово є сербським". Ця поїздка мала стати першою із сербської столиці до міста Митровиці у Косово після війни 1998-1999 років.

 Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-