Сьогодні у Вашингтоні відбудеться інавгурація Трампа

Сьогодні у Вашингтоні відбудеться інавгурація Трампа

Укрінформ
Сьогодні, 20 січня, у Вашингтоні відбудеться церемонії інавгурації 45-го президента США Дональда Трампа.

58-а церемонія інавгурації президента США стартує в п'ятницю об 11:30 ранку за місцевим часом.

Відкриє церемонію оркестр морських піхотинців, який також називають "особистим президентським оркестром". Колектив грає на інавгураціях з 1801 року.

Опівдні за місцевим часом 20 січня, Дональд Трамп буде приведений до присяги як 45-й президент США. Приймати присягу буде головний суддя Верховного суду США Джон Робертс на західних сходах Капітолія. Перед Трампом присягу складе віце-президент Майк Пенс.

Після присяги Дональд Трамп виступить з промовою. Інавгураційна промова президента США – це історичний виступ, цитати з якого часто стають дуже відомими.

На інавгурації будуть присутні родина Дональда Трампа, його попередник Барак Обама і суперниця Трампа на торішніх президентських виборах, демократ Хілларі Клінтон.

 Департамент внутрішньої безпеки та надзвичайних ситуацій розраховує, що в урочистостях візьмуть участь 800-900 тис. осіб.

Обраний президент прибув до Вашингтона у четвер. Він зупинився у готелі Trump International, який знаходиться в кількох кварталах від Білого дому і належить Трампу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-