У Вашингтоні розпочалася інавгураційна програма

У Вашингтоні розпочалася інавгураційна програма

Відео
Укрінформ
У американській столиці в четвер розпочалися перші урочисті заходи, присвячені інаугурації 45-го президента США Дональда Трампа.

Основна подія – приведення до присяги президента, відбудеться в п'ятницю, 20 січня, передає власний кореспондент Укрінформу.

Обраний президент Дональд Трамп разом із дружиною Меланією Трамп прибув у четвер літаком до Вашингтона та вже встиг побувати на кількох офіційних подіях.

Зокрема, в першій половині дня він разом з обраним віце-президентом США Майком Пенсом взяв участь у символічній церемонії покладання вінка загиблим американським воїнам на Арлінгтонському Національному кладовищі. Доступ на цю подію був обмежений для членів родин перших осіб, представників адміністрації та окремо акредитованих ЗМІ.

Ввечері четверга Дональд Трамп разом із дружиною з'явився на інавгураційному концерті, який проходить у центрі Вашингтона біля меморіалу Лінкольна. На відео видно, як пара підійшла до статуї 16-го президента США, відомого тим, що він ініціював повне скасування рабства в країні. Дональд Трамп віддав честь пам'ятнику Лінкольна на військовий манер та приєднався до глядачів концерту за спеціальною скляною огорожею.

У п'ятницю, 20 січня Дональд Трамп і Майк Пенс складатимуть присягу, після чого набувають офіційних повноважень президента і віце-президента. За традицією, церемонія відбуватиметься в Капітолії в присутності мільйонного натовпу американців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-