Генсек ООН назвав три реформи, які хоче запровадити в Організації

Генсек ООН назвав три реформи, які хоче запровадити в Організації

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, який цього місяця розпочав виконання обов'язків на посаді, назвав три сфери реформ, які він вважає пріоритетним для того, щоб Організація стала краще працювати.

Відповідну заяву він озвучив у четвер на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Для того, щоб бути готовим відповісти на сучасні виклики, я думаю, для ООН дуже важливо усвідомити необхідність реформ", - заявив Гутерріш.

У цьому зв'язку він назвав три напрями, які потребують змін.

"Насамперед, це реформи нашої мирної стратегії та архітектури", - зазначив Гутерріш. Йдеться, в тому числі, про місії ООН з підтримки миру, на які уходить близько 70% бюджету Організації, і при цьому все-одно виникають складнощі, а проблеми залишаються нерозв'язаними. "Нам потрібно бути впевненими, що запобігання та стійкий мир в країні, охопленою конфліктом, має бути пріоритетом та, очевидно, зменшить нашу участь з підтримки миру в майбутньому", - підкреслив генеральний секретар.

Другим напрямом реформування ООН, Гутерріш назвав сферу миру та безпеки. У цьому зв'язку він звернув увагу на необхідність координації дій, які здатні забезпечити повну підтримку країни у імплементації домовленостей щодо сталого розвитку та Паризької кліматичної угоди.

І, зрештою, за його словами, для ООН необхідна реформа менеджменту. Вона має охопити зміни щодо правил роботи персоналу та організації бюджету, щоб ООН могла працювати в нових умовах.

"Тільки реформи в ООН можуть стати двигуном для того, щоб міжнародне співтовариство мало змогу трансформувати запобігання у реальний пріоритет, і ми знаємо, що це, очевидно, не буде легко", - заявив Антоніу Гутерріш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-