Омбудсмен РФ заявляє, що відео тортур Дадіна не збереглося

Омбудсмен РФ заявляє, що відео тортур Дадіна не збереглося

Укрінформ
Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила, що повідомлення активіста Ільдара Дадіна про тортури в колонії (Сегежа, Карелія) не змогли підтвердити, оскільки не збереглися відеозаписи.

Про це повідомляє РІА "Новости".

"Перші підсумки (аналізу відеоматеріалів у справі Дадіна — ред.) є, але остаточний аналіз цих відеоматеріалів ще не завершився. Він показує, що ті порушення, на які вказував Ільдар, вони у відеозаписі не збереглися", — сказала Москалькова.

За її словами, Дадін заявив про тортури і побиття через 30 діб. А за наказом Федеральної служби виконання покарань відеоматеріали зі стаціонарних камер у коридорах і в камері зберігаються тільки впродовж 30 діб. При цьому Москалькова зазначила, що ставить під великий сумнів заяви тих людей, які вважають, що повідомлення Дадіна про фізичне насильство з боку співробітників ФСВП були неправдивими.

Раніше про відсутність відеозаписів повідомляли правозахисники Павло Чиков і Ігор Каляпін, які відвідали карельську колонію на початку грудня. Вони не виключили, що співробітники колонії навмисно не забезпечили їх збереження або приховали.

Ільдара Дадіна першим у Росії було засуджено за статтею про "неодноразове порушення правил проведення публічних заходів". Суд засудив його до двох з половиною років позбавлення волі. На початку вересня Дадіна етапували в колонію в місті Сегежа, 1 листопада він поскаржився на побиття і тортури співробітниками ФСВП, а в грудні його перевели до алтайської виправної установи. Адміністрація колонії незаконно позбавила його права побачення з дружиною.

Дадін вимагає через суд визнати переведення незаконним і просить правозахисників сприяти його поверненню до карельської колонії, оскільки він вже привернув увагу до тортур в цій виправній установі і може особисто допомогти частині ув'язнених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-