У Меркель поки немає графіка зустрічей з майбутнім керівництвом США

У Меркель поки немає графіка зустрічей з майбутнім керівництвом США

Укрінформ
У Берліні чекають інавгурації Дональда Трампа, щоб скласти графік зустрічей, і готуються самим вирішувати долі Європи.

Про це сказала канцлер ФРН Ангела Меркель у середу на спільній прес-конференції з італійським колегою Паоло Джентілоні, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Європа тримає свою долю у власних руках. Тепер тільки від нас залежить, як буде виглядати наше майбутнє", - заявила Меркель.

Вона зазначила, що в рамках президентства ФРН в G20 контакти з американської сторони будуть відбуватися "на всіх рівнях", але графік двосторонніх зустрічей почнуть обговорювати лише після того, як відбудеться інавгурація Дональда Трампа майбутньої п'ятниці.

Довіру європейців, за її словами, можна буде заслужити тоді, коли будуть вирішені проблеми континенту. Серед них на першому місці вона згадала проблему міграції. Меркель "не вірить, що проблема вирішена".

"У нас немає стійкого рішення щодо цієї теми і, на жаль, не всі європейські країни несуть відповідальність в рівній мірі... У нас великі проблеми в Європейському Союзі", - сказала канцлер, знову нагадавши про необхідність солідарності між країнами-членами ЄС і про те, що проблему треба вирішувати на європейському рівні.

Німеччина та Італія щільно працюють по цій темі, сказала вона. Обидві країни прийняли велику кількість мігрантів, особливо ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-