Австралійський прем'єр оголосив про перестановки в уряді країни

Австралійський прем'єр оголосив про перестановки в уряді країни

Укрінформ
Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл оголосив про низку кадрових ротацій у складі кабінету міністрів, що були спричинені нещодавньою скандальною відставкою міністра охорони здоров'я і спорту Суссан Лі.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу офісу прем'єр-міністра Австралії.

«Це не були значні перестановки, а лише кадрові зміни, викликані однією відставкою», - підкреслив прем'єр-міністр, озвучивши нові призначення.

Так новим міністром охорони здоров'я і спорту Австралії призначений Грег Хант, який досі дня обіймав посаду міністра промисловості, інновацій та науки. У свою чергу секретар кабінету міністрів Артур Сінодінос отримав колишній міністерський портфель Ханта. Натомість спеціальний державний міністр, сенатор Скотт Райан, об'єднає також і виконання функцій  секретаря кабінету міністрів, що дасть змогу скоротити кількість урядовців.

Разом з тим прем'єр прийняв рішення розділити портфель міністра охорони здоров'я, створивши у цьому відомстві ще одну посаду міністра (практика об'єднання кількох міністрів у межах одного відомства є звичайною для австралійського уряду) – з догляду за людьми похилого віку та з питань охорони здоров'я корінного населення. Відтепер цю посаду обійматиме Кен Уайатт – колишній заступник Суссан Лі та перший корінний житель Австралії, який став міністром Співдружності.

Церемонія приведення до присяги нових міністрів відбудеться у Канберрі на початку майбутнього тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-