США ввели санкції проти проросійського лідера сепаратистів у Боснії і Герцеговині

США ввели санкції проти проросійського лідера сепаратистів у Боснії і Герцеговині

Укрінформ
Міністерство фінансів США в вівторок ввело санкції проти проросійського сепаратиста, лідера Республіки Сербської у складі Боснії і Герцеговини Мілорада Додіка.

Про це йдеться в офіційному повідомленні американського мінфіну, передає власний кореспондент Укрінформу.

Управління з питань контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США внесло сьогодні до списку (санкцій – ред.) Мілорада Додіка, президента Республіки Сербської – одного з двох утворень, що входять до складу Боснії і Герцеговини", - зазначається в поширеному документі.

Таке рішення пояснюється тим, що Додік активно чинив перешкоди Спільній рамковій угоді про мир (Дейтонським угодам) від 1995 року, а також домовленостям на Конференції з виконання Мирної угоди, що відбулася в Лондоні того ж року.

"Через перешкоджання Дейтонським угодам, Мілорад Додік є серйозною загрозою суверенітету й територіальній цілісності Боснії і Герцеговини",- заявив з цього приводу в.о. директора OFAC Джон Сміт.

За його словами, введення санкцій "підкреслює прихильність США виконанню Дейтонських угод та підтримує міжнародні зусилля, спрямовані на продовження європейської інтеграції країни".

Як повідомляв Укрінформ, Мілорад Додік є главою проросійської сепаратистської партії Республіка Сербська "Альянс незалежних соціал-демократів". Його політсила в жовтні виграла місцеві вибори у проєвропейської коаліції, здобувши на 30% муніципалітетів більше, ніж раніше. У своїй кампанії партія обіцяє відділення Республіки Сербської від Боснії і Герцеговини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-