Держдеп не визначився щодо участі в сирійських переговорах у Астані

Держдеп не визначився щодо участі в сирійських переговорах у Астані

Укрінформ
Рішення про участь американської делегації в переговорах з питань сирійського врегулювання в столиці Казахстану 23 січня має приймати вже наступна адміністрація, яка набуде повноважень 20 січня.

З нинішньою адміністрацією це питання не узгоджувалось, заявив у вівторок речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, ми поінформовані про запрошення (в Астану – ред.) для наступної команди. І знову ж, це доречно, враховуючи дату, коли ця конференція розпочинається", - зазначив представник відомства.

Водночас він зауважив, що не має ніякої інформації "про будь-які конкретні розмови" з нинішньою адміністрацією з цього приводу. Кірбі підкреслив, що "це рішення має бути прийняте наступною адміністрацією".

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця Москва і Анкара виступили гарантами перемир'я в Сирії, запровадженого з 30 грудня. Режим тиші неодноразово порушували сирійські урядові війська, через що частина повстанців заявила про призупинення підготовки до мирних переговорів.

Минулої п'ятниці глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що "Сполучені Штати повинні обов’язково бути запрошені" до формату переговорів із сирійського врегулювання в столиці Казахстану. Він також підкреслив, що ця ініціатива вже погоджена з російською стороною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-