Держрада з оборони Литви затвердила цьогорічні пріоритети розвідки

Держрада з оборони Литви затвердила цьогорічні пріоритети розвідки

Укрінформ
На засіданні Держради по обороні (ДСО) Литви затверджені пріоритети та інформаційні потреби розвідки країни в цьому році.

Про це повідомляє портал "Delfi" з посиланням на старшого радника президента Литви з нацбезпеки Живіле Шатунене.

"Майже все, що обговорювалося на засіданні ДСО, є секретною інформацією. Як ми розуміємо, така інформація дуже цікавила б служби інших країн, у яких є ворожі інтереси щодо Литви, тому заради нашої загальної безпеки я б не хотіла говорити про те, що буде пріоритетним", - розповіла Шатунене.

Вона не деталізувала тему, однак зазначила, що встановлення пріоритетів для розвідувальних відомств "допомагає нам краще забезпечувати національну безпеку, оскільки роботу служб направляється а ресурси виділяються на боротьбу з новітніми, найбільш актуальними загрозами".

Нагадаємо: потреби і пріоритети розвідки затверджуються Держрадою з оборони кожен рік. Це секретний документ, що розподіляє технічні завдання між розвідувальними відомствами - Департаментом держбезпеки і Другим департаментом оперативних служби при Міноборони. ДСО, що складається з керівників країни, також обговорив ситуацію у сфері безпеки в цілому.

Раду очолює президент. У нього також входять прем'єр, спікер, міністр оборони та командувач армією Литви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-