Сербія готує анексію частини краю за

Сербія готує анексію частини краю за "кримським сценарієм" - президент Косова

Укрінформ
Президент Косова Хашим Тачі вважає, що Сербія готується захопити частину території у північній частині Косова так само, як Росія анексувала український Крим в 2014 році.

Про це він заявив у інтерв'ю Reuters.

"Намір Сербії полягає в тому, щоб використовувати цей поїзд, який був подарований Росією, по-перше, аби допомогти відрізати північну частину Косова, а потім ... приєднати її до Сербії. Це модель Криму", – сказав Тачі.

Як відомо, спецпідрозділи поліції Косова в суботу завернули поїзд з Сербії, який був пофарбований в національні кольори Сербії з написом "Косово - це Сербія".

Тачі наголосив, що такий потяг був спрямований на "провокації" косоварів для того, аби створити привід для військового втручання Сербії у північні райони Косова, де проживає близько 50 тисяч етнічних сербів, які відмовляються визнавати незалежність краю і знову хочуть, щоб краєм керував Белград.

Як відомо, Сербія не визнає незалежність Косова, колишньої провінції, і не запитала дозволу Пріштіни для проїзду поїзду, який організувала.

У неділю президент Сербії Томіслав Ніколіч заявив, що такі дії показали, що колишня автономія шукає війни з Белградом. Він навіть пригрозив ввести війська в Косово.

У відповідь Тачі заявив, що будь-які спроби Сербії вторгнутися до північної частини Косова викличуть "ланцюгову реакцію в усьому регіоні західних Балкан".

Фото: http://www.insajderi.com/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-