Плани Ле Пен про зміни в Європі не влаштовують Польщу – Ващиковський

Плани Ле Пен про зміни в Європі не влаштовують Польщу – Ващиковський

Укрінформ
Плани лідера націоналістичного Народного фронту у Франції Марін Ле Пен на зміни в Європі, якщо вона стала б президентом Франції, не відповідають інтересам Польщі.

Про це після недільної півторагодинної зустрічі з Ле Пен заявив у понеділок глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, інформує Polsat News

“Вона хоче радикально змінити ситуацію в Європі, провести радикальну реформу в ЄС. Вона хотіла б перетворити її на дуже розрізнену структуру, яка не була б під впливом ані США, ані Росії. Реалізація такої програми була б несприятлива для Польщі, оскільки це означало б поділ ЄС і лише дуже символічні зв’язки між країнами”, - заявив Ващиковський.

Він наголосив, що це, можливо, не означало б повернення до “прав джунглів”, але до дуже значного суперництва, зокрема економічного, між країнами Спільноти, про яке в Європі вже давно забули. 

Ващиковський зустрівся у Парижі також і з радником кандидата від французьких правих Франсуа Фійона Бруно Ле Мером.

Президентські вибори у Франції відбудуться у два тури у квітні та травні. Згідно з соцопитуваннями, у першому турі виграє Фійон, але різниця між ним і Ле Пен зменшується. Водночас, незалежний кандидат Еммануель Макрон в опитуваннях доганяє Ле Пен і також має шанси потрапити до другого туру виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-