Трамп хоче виселити журналістський корпус з Білого дому – Times

Трамп хоче виселити журналістський корпус з Білого дому – Times

Укрінформ
Адміністрація Дональда Трампа серйозно розглядає план "виселення" акредитованих журналістів з Білого дому в інше приміщення. Медіа виступають категорично проти, підкреслюючи, що це завадить виконанню їхньої роботи.

Про це пише в понеділок американський щотижневик Times.

"Асоціація кореспондентів Білого дому вже відреагувала на план нової адміністрації вигнати репортерів з Білого дому", - йдеться в публікації.

Вперше про це стало відомо в суботу, коли троє представників нової команди підтвердили виданню Esquire, що "план виселення журналістського корпусу з Білого дому перебуває в стадії серйозною розгляду в адміністрації Трампа".

Після цього глава Асоціації кореспондентів Білого (WHCA) дому Джефф Мейсон зустрівся з речником команди обраного президента Шоном Спайсером, щоб прояснити ці наміри. У понеділок Мейсон випустив заяву про цю зустріч, повідомивши, що на ній обговорювалися питання доступу преси, місце для проведення брифінгів, а також ставлення Трампа до журналістів.

"Ми обговорювали зацікавленість розширити його (Спайсера – ред.) участь у брифінгах в Білому домі, коли обраний президент Дональд Трамп займає посаду. Це спонукало його команду розглянути питання про перенесення щоденних брифінгів із зали для брифінгів ім. Джеймса Брейді в Білому домі до більшого приміщення в комплексі Білого дому", - цитує видання заяву глави WHCA.

З точки зору відносин Трампа і преси, Мейсон додав, що WHCA опротестовуватиме кожний випадок, коли репортера виганяють з брифінгу або прес-конференції".

Відносини обраного президента з впливовими американськими медіа після його перемоги на виборах залишалися складними. Зокрема, він продовжував звинувачувати ЗМІ в упередженості та замовних матеріалах. Останній випадок стався під час першої прес-конференції Трампа минулого тижня, коли він публічно відмовив у запитанні телеканалу CNN, звинувативши його у "підробленні новин". Перед цим CNN заявив про звіт американської розвідки, в якому наведені докази збору Росією компромату на Трампа.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-