Ле Пен стала першою володаркою антипремії Putin's Champion

Ле Пен стала першою володаркою антипремії Putin's Champion

Укрінформ
Першою володаркою «Премії Путіна» (Putin's Champion Award) за версією неурядової організації «Європейські цінності» стала лідер французьких крайніх правих Марін Ле Пен.

Своє рішення експертне журі винесло у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«За невпинну підтримку агресивної зовнішньої політики Путіна, у тому числі незаконної анексії української землі в Криму», - йдеться у поясненні до «антинагороди».

Члени журі віддали цій номінантці 3,6 бали з 5 можливих. Вони звертають увагу, що ставитися до «премії» слід з певною мірою гіперболи і сатири.

Мета цієї антинагороди - привернути увагу до тих політиків, журналістів, громадських діячів, які «допомагають Кремлю досягти своїх цілей», умиротворити західне суспільство щодо політики РФ, яка спрямована якраз на його підрив. Організація нагадує, що за останні роки Російська Федерація вторглася на територію своїх сусідів, впливає на внутрішні справи демократичних країн, які виступають проти російських геополітичних спрямувань.

З минулого року організація обирає щотижня «Людину, що розуміє Путіна» (Putinversteher of the Week), нагороду, якої «удостоювалися» особи, які свідомо чи ні грають на руку Кремлю, поширюючи його погляди серед європейців. «Без цих маленьких помічників російська кампанія з дезінформації ніколи б не досягла таких висот», - зазначають організатори. Зокрема, «призерами» ставали екс-канцлер ФРН Герхард Шредер, президент Чехії Мілош Земан, американський телеведучий Ларрі Кінг, глава виборчого штабу Дональда Трампа і колишній радник екс-президента України Віктора Януковича Пол Манафорт, сам майбутній президент Трамп, репортер німецької телерадіокорпорації «Deutsche Welle» Юрій Решето, депутат Національних зборів Франції Тьєррі Маріані.

«Європейські цінності» - неурядова аналітична структура, що захищає ліберальну демократію. Створена 2005 року в Чехії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-