У Меркель не коментують висловлювання Трампа і розраховують на тісну співпрацю

У Меркель не коментують висловлювання Трампа і розраховують на тісну співпрацю

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель не має наміру коментувати висловлювання обраного президента США Дональда Трампа і сподівається на плідну співпрацю з ним надалі.

Про це сказав журналістам представник уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Уряд в цілому і канцлер зацікавлені в тісній і плідній співпраці з новою адміністрацією (США - ред.), яка відповідає духу трансатлантичного партнерства... Ми чекаємо вступу Трампа на посаду», - сказав Зайберт.

Він також повідомив, що канцлер з інтересом прочитала інтерв'ю обраного президента США європейським ЗМІ, але відмовився коментувати які-небудь пасажі з нього. (Нагадаємо, що в інтерв'ю Трамп жорстко розкритикував міграційну політику німецького уряду, назвавши її «катастрофічною помилкою», але сказав при цьому, що «дуже поважає» Ангелу Меркель).

Зайберт також поінформував, що зовнішньополітичний радник Меркель Крістоф Хойсген побував нещодавно у Вашингтоні з поїздкою, про результати якої доповів главі уряду. 

Можливої дати персональної зустрічі Меркель і Трампа у Берліні поки що не називають, підкреслюючи, що «планів таких досі немає», але уточнюють, що двом лідерам є що обговорити, у тому числі у рамках головування Німеччини у «Великій двадцятці». 

Водночас офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер черговий раз повторив, що у Берліні досі не зовсім розуміють, якою насправді буде зовнішня політика США і політика у сфері безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-