Пікніки «Безпечна Польща» пройшли у 16 містах

Пікніки «Безпечна Польща» пройшли у 16 містах

Укрінформ
З нагоди прибуття до Польщі підрозділів американської танкової бригади, Міністерство національної оборони під гаслом «Безпечна Польща» організувало у 16 польських містах виставки військової техніки.

Як повідомляє Радіо Польща, "пікніки" відбувалися з виступами оркестрів, показами стройової підготовки, виставками транспортних військових засобів від легкої техніки до артилерії на гусеницях тощо.

У Варшаві, на площі Пілсудського, зокрема, батьки з дітьми, могли залізти в середину бронетранспортерів Росомак чи побувати в контейнерних приміщеннях зв’язку на вантажівках.

Найбільше зацікавлення викликали танки, в тому й «Леопарди» обох типів, що застосовуються в Польщі. Відвідувачі ознайомилися також з військовими автомобілями швидкої допомоги.

Свої експозиції мали фірми, що виготовляють військове спорядження.

Як повідомляв Укрінформ, контингент американців в рамках двосторонньої операції Atlantic Resolve складає 3500 осіб і військову техніку. Метою операції є підтримка партнерів по НАТО і в регіоні на фоні агресії Росії в Україні.

Перші 250 американських солдатів прибули тиждень тому літаками до Вроцлава. Наступними днями до Польщі в’їжджали чергові групи – передусім до міста Жагань поблизу польсько-німецького кордону, де міститиметься командування важкої бригади. Крім Жаганя, військові дислокуватимуться в місцевостях Свєнтошув, Сквєжина і Болєславєц.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-