У Human Rights назвали Трампа головною загрозою для прав людини

У Human Rights назвали Трампа головною загрозою для прав людини

Укрінформ
Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) назвала обраного президента США Дональда Трампа головною загрозою для прав людини, підкресливши, що передвиборна кампанія мільярдера стала "яскравою ілюстрацією політики нетерпимості".

Про це йдеться в доповіді HRW за 2016 рік, повідомляє DW.

"Обрання Дональда Трампа президентом США слідом за кампанією з розпалювання ненависті та нетерпимості, а також зростання впливу політичних партій у Європі, які заперечують універсальні права людини, поставили в небезпеку правозахисну систему, що склалася після (Другої світової. - Ред.) війни", - наголошується в документі.

За словами виконавчого директора Human Rights Watch Кеннета Рота, у передвиборних промовах Трампа фігурували пропозиції, які, у разі їх реалізації, завдадуть "шкоди мільйонам людей". Мова може йти про масової депортації мігрантів, обмеження прав жінок і свободи ЗМІ, застосування тортур, пояснив Рот.

При цьому в HRW попереджають, що в Європі також є політики, які прагнуть прийти до влади, використовуючи заклики до расизму, ксенофобії, шовінізму та націоналізму. Популісти оперують такими поняттями, проголошуючи їх заставами боротьби з безробіттям, терактами і змінами в культурологічній парадигмі, проте насправді ці твердження "відкривають найбільш ймовірну дорогу до тиранії", резюмував Рот.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-