Європа потерпає від снігової бурі: тисячі будинків без світла, є жертви

Європа потерпає від снігової бурі: тисячі будинків без світла, є жертви

Укрінформ
Потужна зимова буря пронеслася країнами Європи у п'ятницю, залишивши 330 тисяч домівок без електрики у Франції та спричинивши евакуацію мешканців приморських районів у Великій Британії.

Про це повідомляє агентство AFP.

"Британія видала більше десяти серйозних попереджень про повені, що означає появу загрози для життя, та залучила військових для допомоги тисячам людей евакуюватися із їхніх домівках у кількох приморських поселеннях", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у Франції жінка загинула від падіння дерева у власному саду неподалік Ніцци, ще одна жінка була знайдена мертвою у четвер біля свого будинку у Албанії.

Зимова буря, офіційно названа “Егон”, також вразила Бельгію та Німеччину. За даними видання, у аеропорту Франкфурта було скасовано 120 рейсів.

У Франції через сніг без електрики залишилось близько 330 тисяч будинків, проте до вечора п'ятниці їх кількість вдалось скоротити до 110 тисяч.

Як повідомляється, два потяги між Лондоном та Парижем було скасовано. Водночас 180 пасажирів змушені були провести ніч без опалення у швидкісному потязі Таліс, що прямував з Брюсселя в Париж та прибув на місце з 10-ти годинною затримкою.

Як зазначає видання, з кінця минулого тижня внаслідок складних погодних умов у країнах Європи загинуло більше 60 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-