У Лаврова назвали умову зняття санкцій з нового глави МЗС Канади

У Лаврова назвали умову зняття санкцій з нового глави МЗС Канади

Укрінформ
Призначена напередодні глава МЗС Канади Христя Фріланд знаходиться в списку санкцій Росії, її виключення з нього є питанням взаємності і дзеркальності.

Про це заявило РІА Новости джерело в МЗС РФ.

"Вона перебуває під санкціями з 2014 року, це не секрет. Вона була внесена до санкційного списку у відповідь, так як Канада запровадила обмеження на адресу Росії, включаючи офіційні особи. Питання виключення її з відповідного санкційного списку — це питання взаємності і дзеркальності", - сказав співрозмовник агентства.

Він також пояснив, що факт знаходження Фріланд у російському стоп-листі "не завадить російським офіційним особам з нею контактувати на міжнародних майданчиках".

Як повідомляв Укрінформ, канадка українського походження Христя Фріланд призначена міністром закордонних справ Канади. Її попередник на цій посаді - Стефан Діон вирішив завершити свою 21-річну політичну кар'єру.

До приходу в політику Христя Фріланд займалася журналістикою, довгий час висвітлюючи події в Україні й Росії для провідних світових ЗМІ. З листопада 2015 року по січень 2017 займала посаду міністра міжнародної торгівлі у федеральному уряді Канади.

За рішучу підтримку України Росія в березні 2014 року заборонила в'їзд на свою територію Христі Фріланд разом з 12 іншими канадцями, серед яких 8 депутатів, три держслужбовця і президент Конгресу українців Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-