Акунін вийшов із російського ПЕН-центру

Акунін вийшов із російського ПЕН-центру

Укрінформ
Слідом за письменниками Львом Рубінштейном та Олександром Ілічевським з колись правозахисної організації Російський ПЕН-центр вийшов письменник Борис Акунін (Григорій Чхартішвілі).

Про це він написав у Фейсбуці.

"Російський ПЕН-центр цим (правозахисною діяльністю - ред.) не займається, тобто жодного відношення до ПЕН-руху не має. Мета всієї діяльності Російського ПЦ полягає тільки в тому, щоб не розсердити начальство. Я поділяю погляди ПЕН-руху, але прошу надалі ніяк не асоціювати мене з Російським ПЦ. Я в нього більше не вхожу", - пише Акунін.

Напередодні про рішення залишити організацію повідомили письменники Олександр Ілічевський і Лев Рубінштейн. Як заявив останній, причинами виходу з нього стали дії керівництва організації: воно виключило з клубу деяких колег і вчинило "репресивні заходи" щодо них.

Нові заяви про вихід із Російського ПЕН-центру з'явилися після виключення з його лав публіциста, громадського активіста Сергія Пархоменка. Підставою  для цього стала його публікація на підтримку українського політв'язня, кінорежисера Олега Сенцова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-