Керрі сумнівається в успіху сирійської зустрічі в Астані

Керрі сумнівається в успіху сирійської зустрічі в Астані

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі висловив переконання, що зустріч в Астані з питань сирійського врегулювання могла б посприяти женевському процесу, однак поставив під сумнів її можливість.

З відповідною заявою він виступив під час підсумкової прес-конференції у четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми підтримуємо зустріч в Астані, ми сподіваємося, що вона може стати кроком уперед, якщо вона відбудеться. Очевидно, в цьому є сумніви, враховуючи зміни позицій, а також ситуацію на місцях", - наголосив глава Держдепартаменту.

Він поінформував, що мав розмови останнім часом з главами зовнішньополітичних відомств Росії і Туреччини, а також зі спеціальним посланником ООН з питань Сирії Стафаном Де Містурою. "Мета залишається тією ж – дійти до Женеви, де відбудеться реальна зустріч в рамках переговорного процесу", - зазначив держсекретар США.

Керрі також підкреслив, що не чекає особливого прориву в столиці Казахстану. "Я не думаю, що хто-небудь наразі очікує, що в Астані відбудеться важливий прорив, якщо зустріч все ж матиме місце", - зазначив держсекретар США.

Як повідомляв Укрінформ, переговори щодо мирного врегулювання громадянської війни в Сирії за участю конфліктуючих сторін, а також Росії і Туреччини мають розпочатися у столиці Казахстану 23 січня. Наступна зустріч має пройти під егідою ООН 8 лютого в Женеві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-