США готують нові санкції проти Росії через хакерське втручання у вибори – ЗМІ

США готують нові санкції проти Росії через хакерське втручання у вибори – ЗМІ

Укрінформ
Білий дім невдовзі оголосить про запровадження ряду заходів у відповідь на хакерські атаки росіян на політичні установи США під час президентських перегонів цього року, серед яких передбачається, в тому числі, запровадження економічних санкцій проти РФ.

Про це пише The Washington Post.

"Адміністрація Обами близька до оголошення ряду заходів, щоб покарати Росію за її втручання у президентські вибори в 2016 році, в тому числі, у вигляді економічних санкцій і дипломатичного засудження", - наголошується в публікації із посиланням на офіційні джерела.

При цьому зазначається, що адміністрація наразі опрацьовує деталі, які також включатимуть негласні дії, серед яких, імовірно, будуть і операції у відповідь у кіберпросторі. Очікується, що публічна частина заходів реагування США буде оголошена вже цього тижня.

Обговорення санкцій стало кульмінацією тривалих дебатів у Білому домі про те, як переглянути вже існуючі розпорядження, щоб надати президенту повноважень для реагування на кібератаки з-за кордону, які були спрямовані на виборчу систему в США.

Нагадаємо, цього місяці в Вашингтоні, під час закритого брифінгу з сенаторами, ЦРУ представило секретну оцінку. Відомство назвало "абсолютно ясним" те, що мета хакерських атак Росії полягала в допомозі Дональду Трампу виграти президентські перегони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-