У

У "оборонних пріоритетах" Пентагону в адміністрації Трампа не згадується Росія

Укрінформ
Доповідна записка Пентагону, адресована новій адміністрації США на чолі з Дональдом Трампом, включає чотири "оборонних пріоритети", у яких жодним словом не згадується про загрозу з боку Росії.

Про це пише впливове американське видання Foreign Policy із посиланням на копію документа, яку має у своєму розпорядженні.

"Доповідна не включає в себе будь-яких згадок про Росію, яка була визначена військовими високопосадовцями, як загроза "номер один" для Сполучених Штатів", - підкреслюється в публікації.

На фото сторінки, оприлюдненій в статті, вказується чотири основних пріоритети у сфері оборони, запропоновані обраному президенту Дональду Трампу. Серед них: розробка стратегії перемоги поразки/знищення ІДІЛ; розбудова потужної оборони (з уникненням обмежень у законі про бюджет, а також посиленням потужності/чисельності/боєготовності); розробка всеосяжної стратегії уряду в питаннях кібер-безпеки; пошук шляхів підвищення ефективності міноборони.

За словами колишнього високопоставленого чиновника Пентагону Евелін Фаркас, відсутність у цьому списку Росії мала б викликати велику стурбованість у оборонному відомстві.

Впродовж багатьох років, керівництво міноборони і розвідувального співтовариства бачило в Росії головну загрозу через її великий ядерний арсенал, високі можливості у кібер-сфері, недавно модернізовані війська, а також готовність кинути виклик США і союзникам на Близькому Сході, у Східній Європі та інших регіонах, підкреслюється в публікації. Про це заявляв, зокрема, генерал Джозеф Данфорд який є і залишатиметься головою Об'єднаного комітету начальників штабів після того, як Трамп 20 січня набуде повноважень президента.

"Якщо ви хочете поговорити про країни, які могли би загрожувати існуванню Сполучених Штатів, я мав би вказати на Росію", - заявив Данфорд у Комітеті з питань міжнародних відносин Сенату.

У адміністрації Трампа зауважили, що цей перелік питань представляє не всі пріоритети. Водночас, чиновник з команди обраного президента відмовився говорити виданню, де саме вказана Росія в цьому переліку.

З самого початку президентської кампанії Трамп відкрито наголошував, що поліпшення відносин з Росією перебуває в інтересах Сполучених Штатів, особливо щодо зусиль у боротьбі з тероризмом в Іраку і Сирії, нагадує видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-